Openbaar Ministerie Suriname

Launch
Bilateraal Drugsoverleg

Bilateraal Drugsoverleg

PARAMARIBO - Op 21 en 22 september 2023 heeft het Bilateraal Drugsoverleg tussen Suriname en Nederland plaatsgevonden in Nederland.  De Surinaamse delegatie werd voorgezeten door mr. Claudia Bruining van het Openbaar Ministerie en bestond verder uit vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, NV Luchthavenbeheer, de Douane en de Douane Recherche.  

De Nederlandse delegatie werd voorgezeten door drs. Maaike van Tuyll, Programma directeur/ Directeur Generaal Ondermijning van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Verder bestond de delegatie uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de politie - en douane attaché van Nederland in Suriname. 

Tijdens dit overleg zijn er ongeveer 10-tal besluiten genomen om de samenwerking en de ondersteuning op het gebied van drugsbestrijding te versterken, waarbij bijzondere nadruk werd gelegd op de luchthaven.  De ondersteuning bestaat onder meer uit het aanbieden van trainingen en het ter beschikking stellen van hulpmiddelen. Het overleg werd afgesloten met rondleiding op Schiphol. De Surinaamse delegatie blikt terug op een vruchtbaar overleg.  

Openbaar Ministerie Suriname Logo
© 2022 Openbaar Ministerie Suriname - Alle rechten voorbehouden
Whoops! The requested page could not be loaded!
Please check your internet connection, or try again later